FRYSPUNKT FOR 9. KL

Få Fryspunkt ud i DIN klasse! – hele klassen i 2 lek.

Som en del af Hvidovre Kommunes rusmiddelhandleplan inviterer Ungdomsskolen 9. og 10. klasserne og Ungdomsklubberne til en snak om, hvordan alkohol påvirker fester og kammeratskaber.

Dette arrangementet er en del af Hvidovres samlede misbrugsindsats på skolerne fra 6.-9. klasse, og den er en del af rusmiddel-handleplanen.

Formålet med Fryspunkt er at øge bevidstheden hos de unge om resultaterne af deres egne valg i forbindelse med alkohol. Vi etablerer en dialog mellem de unge om deres brug af alkohol til fester, på ferie og i andre ungdomssammenhænge.

De unge skal gennem denne dialog bevidstgøres om alkoholens virkning for at blive bedre til at tage stilling i de konkrete situationer. Interventionen er bygget op under scenariet fest. Der stilles spørgsmål, som de unge skal diskutere, og de skal finde forslag til, hvordan de ønsker at forberede sig og forholde sig til dilemmaer i praksis f.eks. at lære de unge at identificere festens højdepunkt, når det sker og ikke først dagen efter. Generelt drejer spørgsmålene i Fryspunkt sig om den unges indre styring og kontrol over eget liv. De bygger på den antagelse, at de unges tanker og følelser i forhold til alkohol er præget af ambivalens.

Varighed antal gange og timer
To sammenhængende lektioner
Tidsplan
Aftales konkret
Hvidovre Ungdomsskole på Enghøj,  Bødkerporten 1B, Hvidovre
eller egen skole
Stig Jensen

Fra elementer i den understøttende undervisning (uvm.dk)
•    Faglig fordybelse
•    Opgaver med direkte fagrelateret indhold
•    Praktiske og projektorienterede forløb
•    Anvendelsesorienterede læringsformer
Fra fælles mål for sundheds- og seksualundervisning…, sundhed og sociale forhold (uvm.dk)
•    Opstille visioner for et sundt liv og sunde levevilkår i fremtiden
•    Analysere og vurdere interesser bag kampagner, reklamer og anden mediepåvirkning inden for sundhedsområdet
•    Opnå et grundlæggende kendskab til sundhedsbegrebet

Forventninger til os og jer

Vi står for faglig undervisning og undervisningsmaterialet

I står for at forberede eleverne på . I bakker op gennem hele forløbet og følger op på fremmøde.

Spørgsmål og tilmelding

Ansvarlig Lise Zaar på tlf. 25404505, mail ungdomsskolen@(if you can see this please update your browser)hvidovre.dk

22-06-2017 Se holdene for skoleåret 2017/18

Det nye program for næste skoleår er er klar!

Vi har fået en del nye fag, som du kan vælge imellem i år. - og så har vi selvfølgelig også holdene fra sidste år!

Tjek programmet ud her

Gå direkte ind og find dit hold her